Thais recept voor 'Larb Moo':


Er zijn vele variaties van dit gerecht.
De volgende video laat in de basis zien wat het is, echter voegen we op het einde veel meer rode ui, bosui en extra groenten toe.


 link LARB MOO video 


Rijst in wokpan (droog) doen
Opbakken tot bruin 
In pestel of grinder fijnmalen. (tot fijne korrels, geen poeder want dat is veel te fijn). 
Apart zetten.

Wokpan verhitten.
Zonnebloem olie toevoegen
Gesnipperde knoflook toevoegen (even garen)
500g mager varkensgehakt toevoegen en bruin bakken

Als gehakt bijna gaar is, toevoegen:
- 2 el vissaus
- 2 el soyasaus
- 2 el oestersaus
- 2 el limoensap 
- 1 el bruine of palm suiker
- 1 dikke duim gember fijngeraspt
- 2 a 3 rode pepers
- 3 a 4 el gemalen rijst (zie bovenin) - dit voegt crunch toe
- Portie chilli pepers naar smaak (kleine hete pepers van toko, 2 of 3, of 4 als je echt van heet houdt!)
- 2 bosjes lente ui (bosui) gesneden,
- 4 Rode ui gesneden 
- 3 Shallotjes fijn

Alles toevoegen aan pan en kort laten garen
De ui hoeft niet geheel door te garen. Het gerecht is eigenlijk een 'salade'
Op het einde 1 bosje koriander (fijngesneden) toevoegen.

Ondertussen rijst koken in water
Aan water toevoegen:
1 groot blik kokosmelk (meekoken)
3 gekneuzde citroengras stengels (even met achterkant van mes op slaan en buitenste schil verwijderen)
4 kaffierlimoenblad toevoegen (allemaal mee laten garen)
Na 12 minuten water afgieten en nog 15 min. laten staan.
Citroengras en limoenblad verwijderen (niet mee op eten)


Als laatste maak je een apart bakje met saus. Dit is een combi van:
- vissaus
- soyasaus
- oestersaus
- limoensap 
- gemberrasp
- knoflook
- een dikke theelepel bruine of palm suiker
- veel pepers (naar smaak) Hoe heter hoe beter! :-)  Zelf neem ik 4 tot 5 kleine pepers en 1 of 2 rode pepers.
Alles 1:1  Even goed mengen en kneuzen met een lepel. Dit hoeft maar een kleine portie te zijn.
Het is een soort dressing.

Serveer door eerst schep rijst te nemen, dan geheel overgieten met gehaktmengsel
Dresseer met muntblad, en wat extra koriander en als laatste de saus(dressing).

Enjoy!